400 g ferske tigerrejer, 1½ spsk ingefær, 3 fed hvidløg, 1-2 friske chili, 1 citrongræs, 1 dåse kokosmælk, ½ lime, 2 dl grøntsagsbouillon, 2-3 forårsløg, 2 gulerødder, thaibasilikum, salt, peber
- Pil rejerne. Skræl og riv ingefæren. Hak hvidløg og chili fint. Halvér citrongræsset – og bank det let.
- Steg rejeskallerne kort i lidt olie og tag dem derefter op og smid ud.
- Steg så rejerne i samme olie – til de har skiftet farve, tag også rejerne op og fortsæt med suppen.
- Kom ingefær, hvidløg, chili og citrongræs i gryden og hæld også kokosmælk og bouillon deri. Lad simre i ca. 15 minutter.
- Skræl gulerødderne og skær dem i fine strimler. Skyl forårsløgene og skær dem i skiver på skrå.
- Tilsæt rejer, gulerødder og forårsløg.
- Smag til med lime, salt og peber.
Pynt med Thaibasilikum og server evt. et stykke brød til.